421 bedrijfsstoringen Kerncentrale Borssele

borssele-kerncentraleOp 25 oktober 1973 kwam de kerncentrale Borssele officieel in bedrijf en was daarmee 40 jaar oud. Op het moment dat deze mijlpaal bereikt werd, leverde de Borssele geen stroom: de kerncentrale had vanaf september 2013 last van een storing die niet snel te verhelpen was. Het gaat hier volgens onze gegevens om storing nummer 421.

Borssele behoort nu tot de 10 procent oudste kerncentrales ter wereld; de oudste kerncentrale is 47 jaar. De VVD-PvdA-regering besloot op 20 maart 2013 om de bedrijfsduur van de kerncentrale Borssele te verlengen tot 2034 : dan zou de kerncentrale 60 jaar zijn, 13 jaar langer dan het wereldwijde record van dit moment.

Meer weten? Lees dan een uitgebreidere analyse, inclusief een lijst storingen in deze PDF.

hdamveld@xs4all.nl'

Auteur: Herman Damveld

Herman Damveld woont in Groningen en is zelfstandig onderzoeker en publicist over energie. Vanaf 1976 houdt hij zich bezig met plannen voor ondergrondse opslag van kernafval. Hij heeft daar veel over gepubliceerd. In 1996 kwam hij ook rapporten tegen over ondergrondse opslag van CO2 en ziet veel overeenkomsten tussen hoe de overheden omgaan met kernafval en met CO2. De zonnepanelen van Damveld maken meer stroom dan hij gebruikt en hij is dus stroomproducent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.