Landschapsvervuiling door CO2-opslag?

We krijgen af en toe vragen hoe zo’n CCS installatie er in de praktijk uit gaat zien in het landschap. Helaas geven de overheid en de betrokken bedrijven daar geen duidelijkheid over. Zeker is dat er een buizenstelsel dwars door de provincies Groningen en Drenthe moet komen. Om toch een impressie te geven hebben we een foto van een Noorse installatie op een Nederlands weiland geplakt.

Wij vragen ons af wat dit voor ons toerisme gaat betekenen.

We krijgen af en toe vragen hoe zo’n CCS installatie er straks in de praktijk uit gaat zien in het landschap. Helaas geven de overheid en de betrokken bedrijven daar geen duidelijkheid over. Zeker is dat er een buizenstelsel dwars door de provincies Groningen en Drenthe moet komen. Om toch een impressie te geven hebben we een foto van een Noorse installatie voor afvang en opslag van CO2 op een Nederlands weiland geplakt.
Wij vragen ons af wat dit voor ons toerisme gaat betekenen.

vanbeekum@gmail.com'

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.