Sap (GroenLinks) komt naar Boerakker voor CO2-opslag

Donderdag 10 februari doet de verkiezingstour van GroenLinks Boerakker aan om te praten over de plannen voor CO2-opslag in Groningen en Drenthe. Onder andere fractievoorzitter Jolande Sap en Tweede Kamerlid (en Groninger) Ineke van Gent, kandidaat-Eerste Kamerlid Margreet de Boer en de lijsttrekkers voor GroenLinks in Groningen, Drenthe en Friesland zullen aanwezig zijn.

15:30 Dorpsplein Boerakker
Om ongeveer 15.30 uur wordt de GroenLinks-bus verwacht in de dorpskom van Boerakker.
Op het dorpsplein zal Jolande Sap worden toegesproken door Actiegroep ‘BoerakkerCO2Nee’ en door Dorpsbelangen Boerakker- Lucaswolde. Daarna zal mevrouw Sap in de gelegenheid worden gesteld te reageren en in gesprek gaan met de inwoners van Boerakker. De verwachting is dat diverse media aanwezig zullen zijn, de actiegroep BoerakkerCO2Nee roept mensen op om te komen protesteren: “Komt allen! Uw aanwezigheid benadrukt dat wij als inwoners niet achter deze plannen staan.”

GroenLinks niet helemaal eensgezind over CO2-opslag
Dat GroenLinks langskomt is zeker interessant, want binnen deze partij zijn de meningen over CO2-opslag verdeeld. Landelijk is de partij bijvoorbeeld voor opslag van CO2, alleen willen ze het niet onder bewoond gebied. Groningen volgt min of meer de zelfde lijn als landelijk. De fracties van Friesland en Drenthe daarentegen zeggen helemaal tegen CO2-opslag en nieuwe kolencentrales te zijn.

Belangrijke verkiezingen
Voor GroenLinks zijn de aankomende verkiezingen erg belangrijk: “De Statenverkiezingen zijn dit jaar extra belangrijk. De leden van Provinciale Staten kiezen in mei de Eerste Kamerleden. Een meerderheid tegen rechts in de Eerste Kamer is allesbepalend voor het voortbestaan van het huidige rechtse Kabinet”, aldus de Groningse lijsttrekker Wiebe van der Ploeg.
De aandacht tijdens het bezoek van Jolande Sap aan het Noorden is gericht op de meest kwetsbare onderdelen in de plannen van het Kabinet Rutte: de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), behoud van natuurontwikkeling en Openbaar vervoer. De tour doet naast Boerakker ook onder andere Roderwold en Tolbert aan.

vanbeekum@gmail.com'

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.