Bijeenkomst over opslag kernafval in Groningen, Friesland, Drenthe

noord-nederland-kernafvalDe EU heeft alle lidstaten laten weten op korte termijn plannen te willen zien voor de opslag van kernafval. Het kabinet heeft daarop onderzoek laten doen en een aantal mogelijke locaties voor opslag in aangewezen in Drenthe, Friesland en Groningen. Dat zou moeten gebeuren in lege zoutkoepels. Herman Damveld, onderzoeker en schrijver bij co2ntramine, zal in debat gaan met Ewoud Verhoef (adjunct-directeur van Covra) tijdens een door GroenLinks georganiseerde bijeenkomst over dit onderwerp.

Herman volgt de besluitvorming rond kernenergie en kernafval al decennia en schreef er tientallen diepgaande artikelen over. Enkele recente voorbeelden:
Berging kernafval bij Ternaard, Onstwedde of Pieterburen?
Kernafval in zout: ontsnapt plutonium en lekkende vaten
Noord-Nederland Europese kernafvaldump?
Informatie over kernenergie

De Covra (de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval) coƶrdineert in Nederland alles wat met kernafval te maken heeft. Het is de eerste keer in vele jaren dat een vertegenwoordiger van een organisatie die zich in opdracht van de overheid bezig houdt met kernafval in het Noorden uitleg komt geven. Dat is dus een niet te missen kans om je/ u op de hoogte te stellen van de gang van zaken.

De bijeenkomst is op 2 februari in Alteveer (Westerwolde) vanaf 19:30. Meer informatie.

vanbeekum@gmail.com'

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.