De brief van de NAM

De Nederlandse Aardolie Maatschappij stuurde zo’n 6.000 mensen die in de afgelopen periode schade hebben gemeld aan hun huis ten gevolge van de door hen veroorzaakte aardbevingen een brief. De brief moet het vertrouwen van de inwoners van Groningen winnen, maar doet dat allerminst. Hieronder de brief.

De NAM neemt 3 maatregelen om het vertrouwen te winnen:
1) Ze gaan in gesprek, de directeur komt zelfs op de koffie
2) Ze doen aan preventie
3) Schadereparatie
4) Onafhankelijk onderzoek

De preventie bestaat uit het pro-actief verstevigen van kwetsbare woningen. Maar, zo schrijft de NAM: “Deze werkzaamheden nemen tijd in beslag”. Even geduld dus..

Verdere preventie doen ze niet, de gaswinning gaat onverminderd door, en wordt zelf opgevoerd door nieuwe boringen. De kans op schade en gevaarlijke situaties wordt dus groter en de NAM doet daar op dit moment niets tegen. Slaapt u maar lekker verder..

Ook valt op dat de NAM het gebied heel klein houdt. Ze stuurden de brief alleen naar mensen die al schade hebben. De beving van augustus was in tweederde van de provincie te voelen en we weten sinds kort dat de bevingen heftiger gaan worden. Tweederde van de provincie is dus in potentie het ‘getroffen gebied’. Iedereen tussen het Lauwersmeer, het Wad, de Eems en de noordelijke helft van de Stad Groningen had dus een brief van de NAM moeten hebben.

Met deze brief toont de NAM andermaal aan dat ze dit niet serieus nemen en dat schade aan huizen, een ingestorte middeleeuwse kerk of wellicht zelfs dodelijke ongelukken niet belangrijk voor ze zijn.

De brief is via deze link te downloaden.

vanbeekum@gmail.com'

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.