Kamerdebat over kolencentrale Eemshaven

Op donderdag 13 oktober vindt in de Tweede Kamer een debat plaats over de vergunningverlening / natuurbeschermingswetvergunning voor de bouw van de RWE/ Essent kolencentrale in de Eemshaven. Het debat wordt gevoerd met staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het debat zal plaatsvinden van 10:00 tot 12:00. Onduidelijk is waarom minister Maxime Verhagen niet aanwezig zal zijn.

2 gedachten over “Kamerdebat over kolencentrale Eemshaven”

  1. Het debat heeft plaats op verzoek van Esther Ouwehand van de De Partij voor de Dieren. De PvdD vreest dat deze kolencentrale aan het Wad de naleving van de Vogel- en Habitatrichtlijn in de weg staat. Staatsecretaris Bleker van Landbouw is hiervoor verantwoordelijk. Daarom moet hij de kamer uitleggen hoe hij de naleving van deze EU-natuurbeschermingsregels dent te kunnen garanderen. De Partij voor de Dieren wil dat de staatsecretaris de uitspraak van de Raad van State ( = weigering Nbw-vergunning) respecteert en zal onmiddellijke stopzetting van de bouw eisen.
    (Ongetwijfeld zal Bleker zich verschuilen achter de overwegingen van GS van Groningen om de bouw te gedogen.)

  2. Bedankt voor de aanvulling Nettie!

    Ook een kleine nuance op bovenstaand artikel. Het is geen debat in de gehele tweede kamer, maar een overleg van de vaste Kamercommissie EL&I met staatssecretaris Bleker.

    Dat Verhagen niet aanwezig is is logisch, want het gaat alleen om de natuurbeschermingswetvergunning, en niet om de centrale zelf. Bleker gaat over o.a. de natuur, terwijl Verhagen o.a. over economie en energie gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.