Nieuwe website en twee nieuwe bestuursleden

(Persbericht) Met trots presenteert de stichting Co2ntramine haar vernieuwde website, www.co2ntramine.nl en een tweetal nieuwe bestuursleden. Hanneke Veen en Jan Langenkamp zijn beide toegetreden tot het bestuur van Co2ntramine.

Hanneke Veen is werkzaam in de marketing en communicatie en onder andere verantwoordelijk voor de dienstverlening van Bibliotheek Assen. Hanneke zal Co2ntramine versterken op het terrein van marketing en communicatie.

Jan langenkamp is al bijna 20 jaar actief binnen GroenLinks. De laatste 7 jaar als fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Drenthe. De politieke ervaring van Jan is zeer welkom binnen Co2ntramine. Daarnaast weet Jan ook acties vorm te geven. Zo heeft hij dit jaar de eerste demonstratie tegen co2-opslag in Drenthe georganiseerd.

Gebrek aan draagvlak lijkt het belangrijkste argument te zijn voor de regering om co2-opslag niet door te laten gaan. Daarom wil Co2ntramine de politiek duidelijk maken dat, net als in Barendrecht, er ook in het Noorden geen draagvlak is voor co2-opslag. Juiste informatievoorziening naar burgers is daarbij van groot belang. En daar wil Co2ntramine in een rol in spelen.

De informatie van de overheid, de stichting Borg en andere voorstanders van co2-opslag is in veel gevallen niet juist of niet volledig. Co2ntramine zal daarom de komende tijd veel aandacht besteden aan juiste informatievoorziening. Vanzelfsprekend zullen we middels acties duidelijk gaan maken dat er ook in het Noorden geen draagvlak voor ondergrondse co2-opslag is. Voor wie mee wil doen met acties is er nu al de mogelijkheid om je daar via de website voor op te geven. Als je direct je stem wilt laten horen kun je op de site de online petitie tegen co2-opslag ondertekenen.

Middels onze nieuwe website zijn we in staat om mensen nog beter te informeren over de gevaren van co2-opslag. Zo is er een gedeelte op onze website waar mensen antwoord kunnen krijgen op veelgestelde vragen over CO2-opslag, kan er getwitterd worden, kunnen mensen direct reageren op artikelen en worden reacties op de site getoond. Voor wie op de hoogte wil blijven van nieuwe ontwikkelingen is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor onze digitale nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.