NOS journaal maakt serie over energie in het Noorden

De afgelopen dagen was op het NOS journaal een serie items over de verschillende energieprojecten in het Noorden te zien. Opmerkelijk was dat de persvoorlichter van Essent in de tweede aflevering aangeeft dat er inderdaad geen noodzaak voor extra kolencentrales in Nederland is. De reden dat ze ze toch willen bouwen zijn puur financieel en (milieu)regeltechnisch aldus Jeroen Brouwers van Essent.

Het is mooi dat Essent dit nu ook eindelijk zelf toegeeft. Wij en andere organisaties met ons geven al langere tijd aan dat we met de bouw van 5 nieuwe centrales in Nederland een exportland worden en dat het overschot aan vieze energie op de markt de prijs onder druk zal zetten waardoor groene, schone energie niet de kans krijgt.

Volgens de NOS stijgt de behoefte aan extra energie de aankomende 20 jaar slechts 0.7% per jaar in Nederland. De productiecapaciteit stijgt, als deze plannen allemaal doorgaan, met 81%.

De drie items zijn op de website van de NOS terug te kijken:
Noordelijke regio wil energie aan heel Europa gaan leveren (5 januari 2011)
Economie in het noorden: stroom in overvloed (6 januari 2011)
Kolencentrale Essent in Eemshaven wordt grote vervuiler (7 januari 2011)

vanbeekum@gmail.com'

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.