Petitie voor RWE/Essent

Vandaag bezoekt de Rainbow Warrior III de Eemshaven om een bezoek te brengen aan de in aanbouw zijnde kolencentrale van RWE/ Essent. De provincie Groningen wil dat de energiegigant Essent met de milieuorganisaties en omwonenden in gesprek gaat. Een zevental organisaties geven het goede voorbeeld door Essent te bezoeken en een petitie aan te bieden.

Aan: RWE/Essent

Met het bezoek van de nieuwe Rainbow Warrior, willen onderstaande partijen nogmaals hun bezorgdheid uiten over de bouw van de kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven, aan de rand van het kwetsbare Waddengebied.

We maken ons ernstige zorgen over de vele negatieve effecten van de kolencentrale. De centrale zal een enorme hoeveelheid CO2 uitstoten, meer dan welke centrale in Nederland ook, met ernstige gevolgen voor het klimaat. Verder zullen de schadelijke stoffen uit de centrale de kwetsbare natuur in het Nederlandse en Duitse Waddengebied aantasten. We maken ons zorgen over de luchtvervuiling en de gevolgen die dat zal hebben op onze gezondheid. De recente vernietiging van de natuurvergunning door de Raad van State maakt de ernst van de vervuiling nog duidelijker.

De centrale zal ook buiten het gebied gevolgen hebben. De gebruikte kolen zullen hun vervuilende sporen overal ter wereld nalaten. En dat terwijl we deze stroom in Nederland helemaal niet nodig hebben! Er wordt de komende jaren meer dan genoeg nieuwe stroom geproduceerd om aan de Nederlandse vraag te voldoen.

De keuze voor schone energie is nog nooit zo dringend, maar tegelijkertijd ook nog nooit zo vanzelfsprekend geweest.

Namens onze gehele achterban verzoeken wij RWE/Essent dan ook dringend te stoppen met de bouw van de kolencentrale en te kiezen voor schone alternatieven.

Namens:

Greenpeace
Besorgte Borkumer B├╝rger
Co2ntramine
Natuur en Milieufederatie Groningen
Vereniging Zuivere Energie
Waddenvereniging
Saubere Energie

Update: Essent/RWE kwam niet opdagen
De provincie mag dan aansturen op een dialoog tussen RWE/Essent aan de ene kant en de bezorgde bewoners en natuur en milieuorganisaties aan de andere kant, maar Essent kwam niet opdagen om dat gesprek aan te gaan.

Wat een arrogantie en disrespect voor de bezorgdheid van mensen uit de omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.