Provinciale Staten Drenthe hopeloos verdeeld

Geen definitief ‘nee’ tegen opslag CO2

Nee, tenzij is hetzelfde als ja mits…….?

Provinciale staten gooien de deur niet dicht voor de ondergrondse opslag van CO2. Een motie, om onder voorwaarden mee te werken, werd met de kleinst mogelijke meerderheid in stemmen aangenomen.

Provinciale staten van Drenthe slaagden er niet om – zoals in Groningen – één standpunt in te nemen over de ondergrondse opslag van CO2. Drie weken hebben alle fracties achter de schermen tevergeefs met elkaar onderhandeld om tot één krachtig signaal richting Den Haag te komen. Een motie van PvdA, GroenLinks en SP om op geen enkele manier meer te werken aan een proef bij Eleveld werd met één stem verschil verworpen. Een motie van VVD en CDA om onder voorwaarden wel mee te werken werd met één stem verschil aangenomen. Het gaat o.a. om draagvlak, veiligheid en nut en noodzaak.

De staten, die vergaderden in museum de Buitenplaats in Eelde (foto’s), namen woensdagmiddag ook een struktuurvisie aan, waarin wordt aangeven waar CO2-opslag in Drenthe technisch mogelijk is. Volgens GroenLinks en SP biedt je Drenthe daarmee op een presenteerblaadje aan voor de opslag van CO2. Die fracties stemden om die reden tegen. Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken komt overigens op maandag 24 januari op werkbezoek in Drenthe. Hij neemt een kijkje bij de hervatte oliewinning in Schoonebeek.

Volgens het commentaar in het onderwerp bij RTV Drenthe was de PvdA zo “sportief”om 1 lid zich te laten onthouden van stemming waardoor de motie waar ze tegen waren werd aangenomen. Begrijpt u het nog? Maar gedeputeerde Tanja Klip kan nu met de aangenomen structuurvisie  naar Den Haag. En nu maar zien wie gelijk krijgt SP en GL of de anderen : bieden we Co2 opslag in Drenthe ,nu via Tanje Klip op een presenteerblaadje aan aan Maxime Verhagen?Of niet?Volgens de spreker gaat Den Haag handig gebruik maken van de verdeeldheid in Drenthe.

hanneke25@home.nl'

Auteur: Hanneke Veen

In het dagelijks leven ben ik nu werkzaam in de marketing en communicatie en verantwoordelijk voor de dienstverlening van Bibliotheek Assen.Na 17 jaar in het westen te hebben gewoond zijn we ruim 3 jaar geleden terug gekomen in het prachtige noorden. Ik vind het belangrijk om de wereld beter achter te laten aan mijn kinderen en hun kinderen en nageslacht dan de beslissers op dit moment voor ogen hebben.Daarbij is nut en noodzaak van Co2 opslag niet aangetoond en vind naar mijn mening de discussie op basis van verkeerde informatie plaats. Ik wil mijn kinderen het voorbeeld geven dat als je ergens in geloofd , je ergens voor kan en moet gaan. In mijn geval is dat geen opslag van Co2 in onder de grond (dus ook niet nu in Noord Nederland).Naast het vereninginsleven en ons eigen bedrijf wil ik hier graag tijd voor vrij maken. Voor een duurzame toekomst voor uw en onze kinderen.

Eén gedachte over “Provinciale Staten Drenthe hopeloos verdeeld”

  1. Draagvlak
    Bij de voorbereidingen voor de vergunning voor CCS onder Barendrecht, werd door de regering de uitdrukkelijke toezegging gedaan dat dit project uitsluitend zou worden verwezenlijkt bij voldoende draagvlak onder de bevolking. Het is onvoorstelbaar en absoluut onaanvaardbaar dat voor de bevolking buiten de Randstad andere maatstaven zouden kunnen worden gehanteerd.
    Ten overvloede wijs ik er op dat de verwijzing naar nog te verwachten onderzoek als argument niet kan worden geaccepteerd, omdat de imitatie van geologisch proces, door het ontbreken van de essentiële tijdsfactor, niet voldoende accuraat kan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.