Rainbow Warrior III bezoekt kolencentrale Essent

Het gloednieuwe en superduurzame Greenpeace-zeilschip de Rainbow Warrior III komt voor de eerste keer in actie. Op woensdag 26 oktober 2011 zal het de kolencentrale van RWE/Essent aan de Eemshaven bezoeken. De top van het Duitse energiebedrijf is uitgenodigd voor een rondleiding aan boord en er zal een gezamenlijke petitie worden aangeboden.

Kolencentrales zijn ouderwets en vervuilend

“Kolencentrales zijn ouderwets en vervuilend. Met de nieuwe Rainbow Warrior wil Greenpeace Essent inspireren om ook te kiezen voor schone energie.” zegt Rolf Schipper, Campagneleider Klimaat & Energie van Greenpeace.

Wat: Actieschip Rainbow Warrior naast kolencentrale in aanbouw.
Waar: Aanlegsteiger aan de Schildweg, Eemhaven
Wanneer: woensdag 26 oktober 2011 om 11.00 uur

Een gesprek tussen Essent en omwonenden?

De provincie Groningen wil dat de energiegigant Essent met de milieuorganisaties en omwonenden in gesprek gaat. Greenpeace legt daarom de loopplank uit voor Essent. Directeuren Kumi Naidoo van Greenpeace International en Sylvia Borren van Greenpeace Nederland willen met inwoners van Waddeneiland Borkum en regionale milieuorganisaties een positieve boodschap overhandigen aan Peter Terium.

CO2-uitstoot, vervuilde Wadden en slechte luchtkwaliteit

Het nieuwe vlaggenschip van Greenpeace maakt op haar allereerste vaart een tussenstop in de Groningse havenplaats. Essent bouwt daar een vervuilende kolencentrale, die de natuur en de luchtkwaliteit in de Duitse en Nederlandse Wadden dreigt aan te tasten. Nederland heeft de extra elektriciteit uit de steenkoolcentrale niet nodig, maar wordt wel opgezadeld met de extra CO2-uitstoot, vervuilde lucht en aangetaste flora en fauna.

Superduurzaam zeilschip met slimme technologie

De tussenstop is de eerste actie van het superduurzame zeilschip op weg naar thuishaven Amsterdam. Van 29 oktober tot 5 november ligt het schip aan de Javakade. De nieuwe Rainbow Warrior is een Nederlands ontwerp, goed toegerust om overal ter wereld Greenpeace-acties uit te voeren. In ons tijdperk van ongekende klimaatverandering is een overgang naar 100 procent schone energie cruciaal. De Rainbow Warrior zet zelf de standaard voor scheepsbouw met de schoonste en slimste technologieën. Voor wie daar meer over wil weten is het schip een week lang te bezoeken, zie www.rainbowwarriorfestival.nl.

Kom ook!

Doe mee en laat Essent zien dat ze niet zomaar een vervuilende kolencentrale naast de Waddenzee kunnen bouwen. Kom daarom woensdag 26 oktober naar de Eemshaven, aanlegsteiger aan de Schildweg.

Meld je aan (mag wel, hoeft niet) via GreenWire (https://www.greenwire.nl/acties/kies-voor-schone-energie-geen-steenkool)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.