RWE of E.on waarschijnlijk binnen vijf jaar over de kop

Deze uitspraak deed J. Rotmans, hoogleraar Transitiemanagment van het Erasmus Universiteit Rotterdam, tijdens een interview over de gevolgen van de Groningse aardbevingen. Volgens Rotmans “Groningen is de pinautomaat van de Randstad. De risico’s van de gasboringen zijn altijd genegeerd: overal ter wereld waar naar gas wordt geboord worden gebouwen verstevigd. Behalve in Groningen. Dat is pure nalatigheid”. Verder zegt hij “mijn voorspelling is dat binnen vijf jaar de eerste energiereus over de kop gaat. Waarschijnlijk E.on of RWE. Deze grote Europese energiebedrijven leiden nu al verlies”.

Over het gas zegt hij verder “Nederland moet af van de mythe dat we een gaseconomie zijn. Hoe sneller hoe beter. In 2025 is het gas in Slochteren hoe dan ook op”.

Lees het hele interview op de nieuwe pers.

patje1206@hotmail.com'

Auteur: Pieter Patje

Pieter Patje is 55 jaar, vader van twee dochters en opa van vier kleinkinderen, woonachtig in Groningen. Voormalig eigenaar/directeur van een viertal ondernemingen en voormalig voorzitter en actievoerder van Greenpeace Groningen, tevens een functie bekleed bij de Dierenbescherming Groningen, als Inspecteur van de Dierenbescherming, momenteel bezig met studie aan de Open Universiteit, Natuurkunde (duurzaam ondernemen) en tevens druk doende met het opstarten van een innovatie- en recyclingsbureau. Zie ook de Groene Kapper. Verder is hij een overtuigend vegetariër en een parttime veganist en probeert klimaatneutraal te leven, daarom heeft hij o.a. geen auto. Zijn motto is “ik lk leef liever inconsequent goed, dan consequent fout”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.