Waarschuwing voor ondergrondse opslag CO2 (RTV Drenthe)

Het Noorden moet op zijn hoede zijn voor de ondergrondse opslag van CO2, daarvoor waarschuwt voorzitter John Brosens van de Stichting CO2 Is Nee die jarenlang met succes heeft gestreden tegen de opslag van CO2 onder een woonwijk in Barendrecht. Radio Drenthe interviewde John Brosens eerder vandaag. Het fragment is terug te luisteren via onderstaande link.

De stichting draagt al haar bevindingen binnenkort over aan de stichting Contramine die CO2-opslag in Noord-Nederland wil voorkomen. Brosens presenteerde woensdag hij in Barendrecht zijn boek ‘Perspectief‘, met daarin de novelle Laag bij de grond dat de gevaren van CO2-opslag beschrijft. Binnenkort vindt de overdracht van de stukken van CO2 Is Nee aan Contramine plaats. Dat gebeurt op het hoofdkantoor van Greenpeace in Amsterdam.

Luister naar de rest van het interview op de website van RTV Drenthe.

vanbeekum@gmail.com'

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.