Ook in Noordelijke provincies komt verzet tegen CO2-opslag op gang

Nog maar net heeft minister Maxime Verhagen van Economie, Landbouw & Innovatie (EL&I) gezegd dat de CO2-opvang in het Noorden van het land door kan gaan, of ook daar begint de bevolking te morren en de politiek tegen te stribbelen. Inwoners van het Groningse dorp Boerakker hebben een actiegroep opgericht tegen de plannen voor CO2-opslag, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Boerakker is met het Groningse Sebaldeburen (gemeente Grootegast) en het Drentse Eleveld aangewezen als voorkeurslocatie voor grootschalige CO2-opslag. In Grootegast was de gemeenteraad al niet te spreken over de plannen; de raad stemde daarom unaniem tegen CO2-opslag. Tegelijkertijd vindt de provinciale CDA-fractie in Drenthe dat er financiële compensatie moet volgen, als er CO2 wordt opgeslagen in Drenthe.

Wat CDA-fractielid Greet Seinen betreft moet er aan drie voorwaarden voldaan worden, voordat haar partij zich achter CO2-opslag zal opstellen. Ten eerste moeten nut en noodzaak aangetoond worden, ten tweede moet de veiligheid gegarandeerd zijn, en ten derde moet de provincie er financieel beter van worden. PvdA, GroenLinks en SP in de Drentse Staten wilden al geen CO2-opslag, VVD staat er welwillender tegenover.

Lees hier de rest van dit artikel op nom.nl.

vanbeekum@gmail.com'

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.