Te laat: Een thriller over de gaswinning in Groningen

De gaswinning en de aardgasbevingen in Groningen zijn voer voor discussie, schade, debat, verdriet en veel gesprekken op verjaardagsfeestjes. En nu vormt het ook de inspiratiebron voor een heuse thriller tegen de achtergrond van de gaswinning in Groningen: Te Laat. Te Laat is geschreven door Folkert Buiter, een geboren Groninger die inmiddels al meer dan 40 jaar in de Randstad woont, en beloofd een spannend verhaal te zijn vol informatie over de gaswinning. Een spannend boek waar de lezer ook nog wat van opsteekt!

TE LAAT: Een thriller tegen de achtergrond van de gaswinning in Groningen
Te Laat gaat over de strijd van de Groningers tegen de gevolgen van gaswinning. Aardbevingen veroorzaken schade, angst en verdriet. Overheden en ondernemingen kijken vooral naar de baten. De miljarden die beschikbaar komen, leiden tot corruptie en trekken diverse vormen van criminaliteit aan. In het Kafkaiaanse woud van organisaties en regels, maken criminelen en corrupte bestuurders gebruik van kansen in de gaswinning, het vastgoed en het schadeherstel. Er ontstaat een wedloop tussen de criminelen en de recherche, waardoor de belangrijkste consequenties van de gaswinning buiten beeld blijven. Wat staat Groningen te wachten?
Het gewone leven, de aardbevingen, de schadebehandeling en allerlei verwikkelingen rond de gevolgen van gaswinning als realistische achtergrond van een spannend verhaal, waarvan je je afvraagt hoe dicht het de werkelijkheid benadert en wat het verbeeldt.

Over de auteur: Folkert Buiter
Folkert Buiter is een geboren Groninger, die al meer dan veertig jaar in de Randstad woont. Naast zijn werk als projectmanager schreef hij vele artikelen, maar zijn wens om een boek te realiseren werd steeds weer uitgesteld. Gegrepen door de hemeltergende toestanden als gevolg van de aardbevingen in Groningen, deed hij onderzoek en liet hij zijn ongebreidelde fantasie los op een zich organisch ontwikkelend verhaal. Het resultaat is een spannende en informatieve roman met een boodschap.

De auteur heeft veelvuldig gebruik gemaakt van de informatie die op deze Co2ntramine-site staat.

Waar te koop?
Het boek is vrijdag 4 september verschenen en is te bestellen door een mail te zenden aan folkertbuiter apenstaart gmail punt com
U ontvangt een mail retour met bestel- en betaalinstructies.

Te Laat: 850 pagina’s. Meervoudige verweven verhalen, die de situatie in Groningen blootleggen.
Prijs € 31,95

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Eén gedachte over “Te laat: Een thriller over de gaswinning in Groningen”

  1. Ik dacht dat die Grönnegers van die verstandige en nuchtere lui waren? Blijkbaar niet dus. 1) Dat gas wordt NIET ,,opgepompt” maar komt er uit onder enorme druk. 2) ,,CO2 opslaan” is kwats, waar haal je dat CO2 vandaan??? Van koeiescheten of hun adem?? We hebben over de hele wereld miljoenen tonnen CO2 uitstoot per jaar op natuurlijke wijze, uit moerassen, de grotten bij Han, een hoop meren in Afrika enz. enz. en als je al een paar tonnetjes CO2 ergens vandaan hebt doe je hetzelfde als een vlieg de muur laten omvliegen. Als je iets wilt ,,terugpompen” zal dat toch onder de zelfde enorme druk moeten als dat het gas er uit is gekomen, ergo: Het valt dat tegen de baten weg. 3) en hebben we vergeten dat er al jaaaaren een enorme transportleiding in de Noordzee ligt van jullie gas naar Engeland??? Dat land is een tien of meer maal groter als ons kleine kikkerlandje….. 4) dus moeten Wij de klos zijn met MINDER gas om de rest nog naar Engeland te pompen??? Mot de muis de olifant aan de vreet houden??? Het schapenvolkje hier kan je alles wijsmaken, als het maar ,,officieel”is , och och och……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.