Ruim 200 mensen protesteren tegen kolencentrale

30 juni vond in de binnenstad van Groningen het protest “Krachten tegen Kolen” plaats. Het protest begon met een rondgang met een CO2-bom door de stad. Daarna waren en diverse sprekers en een debat op het Waagplein. Hier waren ruim 200 mensen aanwezig. Tot slot was er in de Bibiotheek een discussiesessie. Hier enkele foto’s van het geslaagde protest.


De mascotte van Borkum, een vuurtoren, was ook aanwezig. Op Borkum zijn ze grotendeels afhankelijk van toerisme. Maar Borkum ligt ook onder de rook van de nieuwe kolencentrale van Essent.


Op het Waagplein waren op het hoogtepunt ruim 200 mensen aan het protesteren. Daarnaast kwam een deel van het winkelend publiek een kijkje nemen.


Wubbo Ockels was, via een internetverbinding, ook even aanwezig.


Een bevlogen speech van de pastoor van een plaatsje aan de Duitse kant van de Eems. Hij wist met de mensen uit zijn dorp een kolencentrale aan hun kant van de Eems tegen te houden.


RWE/Essent ging helaas niet op onze uitnodiging aanwezig te zijn in. Maar diverse politici van de SP, Groenlinks en de Partij voor de Dieren waren wel aanwezig. Met name Groenlinks had veel moeite om hun standpunt uit te leggen.


Frans Stokman van Grunninger Power aan het woord.


Harry Droog, voormalig directeur techniek Essent en voormalig voorzitter Energie Transitieplatform.


Jan Wibier, bestuurslid van co2ntramine, leidt het debat.

Fotograaf: Joeri Westen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.