30 juni groot protest: Krachten tegen Kolen

Op zaterdag 30 juni om 12.00 uur maakt een grote CO2-bom de binnenstad van Groningen onveilig. De bom, die een rondgang langs Grote Markt en Vismarkt maakt, accentueert de manifestatie tegen de vergunningverlening aan de RWE-kolencentrale op basis van de natuurbeschermingswet.

Sprekers
Met Wubbo Ockels, NRC-columniste Marjoleine de Vos, Frans Stokman, voorzitter Grunneger Power, Harry Droog, vml. voorzitter Energie Transitieplatform, Albert ten Kate, Greenpeace, muziek, stands, acties en sprekers uit de Groninger en Oost-Friese regio, de Waddenvereniging en een politiek debat met o.m. SP, P. vd Dieren en GroenLinks.

Een kolencentrale aan het wad, in 2012
De manifestatie vindt plaats op het Waagplein achter het Stadshuis aan de Grote Markt en duurt van 13.00 – 16.00 uur. Een eerdere vergunningverlening werd vernietigd door de Raad van State, waarna de Provincie doorgaande bouw van de centrale gedoogde, tot nu een nieuwe vergunning wordt verleend. Met deze manifestatie willen we hiertegen protesteren, want een kolencentrale aan het Wad blijft een aantasting van natuur, klimaat en gezondheid.

Programma:

12.00 : CO2-bom maakt ronde door binnenstad Groningen

13.00 : Manifestatie op Waagplein
met Wubbo Ockels en Marjoleine de Vos, muziek, toespraken, video-opnames, interviews, politiek debat, acties en stands

14.45 : Debat in Wolters Noordhofzaal Openbare Bibliotheek:
sprekers:
Jan Rotmans, hoogleraar sociale wetenschappen EUR
Rolf Schipper, Greenpeace
Harry Droog, voormalig directeur techniek Essent en voormalig voorzitter Energie Transitieplatform Duurzame Electriciteitsopwekking
Wubbo Ockels, hoogleraar TU Delft (o.v.)

16.00 u: Einde

Organisatie
Organisatie door de brede burgerinitiatieven: Dekoolonisten, Vereniging Zuivere Energie, CO2tramine, B.I. Saubere Luft Ost-Friesland, Greenpeace-Groningen, -Ost-Friesland en – Nederland en Pieterburen Tegengas.

Meer informatie
Voor meer informatie : www.dekoolonisatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.