Alles over zonne-energie op Drentse Zonnemarkt

De Natuur en Milieufederatie Drenthe organiseert op 7 juli een zonnemarkt in de Nieuwe Kolk in Assen. Niet eerder kwamen in Drenthe zoveel aanbieders van zonnepanelen en adviezen bij elkaar. Met een ruim aanbod aan advies, panelen en workshops kan iedereen zich laten inspireren om zijn/haar eigen mogelijkheden voor zonne-energie te ontdekken.

De markt is toegankelijk voor iedereen. De zonnemarkt biedt informatie van verschillende bedrijven; van maatwerkadvies tot aanbiedingen voor zonnepanelen. Ook is het Servicepunt van de Natuur en Milieufederatie Drenthe aanwezig. Het Servicepunt ondersteunt groepen die lokaal aan de slag willen met duurzame energie. Wij geven persoonlijk advies en brengen de geïnteresseerden bijeen om elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen.

Nieuwe regeling vanuit het Rijk
Zonne-energie staat voor een grote doorbraak. Naast de grote interesse vanuit diverse groepen en individuen, is er ook een nieuwe subsidieregeling vanuit het Rijk. Vanaf 2 juli is het mogelijk 15% aankoopsubsidie te krijgen op zonnepanelen. Dit levert per huishouden een bedrag op van maximaal € 650,-.

De zonnemarkt
De zonnemarkt biedt informatie voor mensen die individueel zonne-energie willen en mensen die samen met anderen aan de slag willen gaan. Op de markt vindt u de volgende bedrijven en organisaties:

Duurzame Energiesystemen Nederland
Techniko
Arendstechniek
Zonkracht
Invent
Zelziuz BV
Servicepunt Natuur en Milieufederatie Drenthe en het Bespaarschaap
Awizon
Energiewacht, Essent
Zon op Nederland
Cedel
Gemeente Assen

Meer informatie over de zonnemarkt en de workshops vind je op de site van Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.