Wat kan ik doen?

Gelukkig is de ondergrondse opslag van CO2 nog geen gelopen race. De aankomende periode zal de discussie gevoerd worden en zullen de besluiten genomen moeten worden. Daarom is het belangrijk om nu te laten horen wat jij vindt van de plannen!

Dat kan op een aantal manieren:

Vertel mensen in je omgeving over deze plannen

Veel mensen weten nog niet van de plannen voor ondergrondse opslag van CO2 af, of ze weten niet welke nadelen daar aan kleven. Vertel mensen in je omgeving daarom over de plannen. Op deze pagina hebben we een aantal tips die je helpen om mensen te betrekken.

Stem op de juiste partijen: Zie onze stemwijzer

Op 2 maart 2011 zijn er verkiezingen voor de provinciale staten (en indirect voor de eerste kamer). We hebben de programma´s van alle politieke partijen in de drie noordelijke provincies gelezen en verwerkt in de CO2-opslag stemwijzer. In sommige gevallen kan het ook uit om even het programma van een partij zelf te lezen. Inmiddels zijn de meeste partijen tegen CO2-opslag op land, maar een deel is nog steeds voor kolencentrales en CO2-opslag onder zee.

Voer actie!

Sluit je aan bij de acties die Co2ntramine, Greenpeace en anderen organiseren. Op de agenda kun je zien waar acties gepland zijn.

Laat de politiek weten wat je vindt

Neem contact op met politici uit jouw gemeente of provincie en laat weten wat je van de plannen vindt. kun je hier vinden.

Word donateur

Help de Stichting Co2ntramine door donateur te worden. Hier lees je dat kunt doen.

Deel je kennis: Schrijf mee!

Er is een hoop nieuws over duurzame energie, kernenergie, kolen en CO2-opslag in Noord-Nederland. We proberen op onze site en in onze nieuwsbrief alle belangrijke ontwikkelingen mee te nemen. Wil je daar bij helpen? Je bent van harte welkom! Lees hier hoe je je kunt aanmelden.

Eén gedachte over “Wat kan ik doen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.