Persberichten

Persberichten van Stichting Co2ntramine

mrt
13
2014

Co2ntramine zegt samenwerking met ministerie op inzake structuurvisie ondergrond

structuurvisie-ondergrond-afval

De stichting Co2ntramine heeft vorig jaar meegewerkt in het programma STRONG van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We hebben daarbij onze standpunten uiteengezet en onze visie gegeven op het gebruik van de ondergrond. We hebben daar, onbezoldigd, veel tijd in gestopt. Kortgeleden ontvingen we de resultaten tot nu toe en een nieuwe uitnodiging voor vervolggespreken. Inmiddels bereikten ons ook andere berichten. Beide reden om aan het ministerie de volgende brief te schrijven:

jan
29
2014

Actie bij rechtszitting Raad van State over vergunning aan de RWE kolencentrale

RaadvanState

Op maandag 3 februari om 10.30 u. vindt de zitting plaats van de Raad van State over de natuur-vergunning, die door de Provincie Groningen aan de RWE-kolencentrale in de Eemshaven is verleend. Er bestaat een gerede kans, dat deze vergunning weer vernietigd wordt vanwege onvoldoende compensatie van stikstof-neerslag, zoals ook gebeurde bij de kolencentrales in de Maasvlakte, in oktober j.l.

sep
16
2013

9 oktober: Congres over gerommel in de ondergrond

kasteel

“Gerommel in de ondergrond: risico’s in kaart gebracht.”
Benieuwd naar de huidige inzichten over risico’s en gebruik van de diepe ondergrond? Waarom deskundigen niet in staat zijn om de gevolgen van het gebruik van de diepe ondergrond te overzien? Of er sprake is van informatie die burgers onthouden wordt? En welke rol de overheid hierin speelt? Kom dan woensdag 9 oktober naar het congres “Gerommel in de ondergrond: risico’s in kaart gebracht.”

okt
17
2011

Wat kunnen we verbeteren?

trap-verbetering

We doen ons best om via deze website een compleet beeld te geven van het nieuws en de achtergrond rond hernieuwbare energie, kernenergie, kolencentrales en CO2-opslag in Noord-Nederland. We zijn benieuwd wat jullie, onze lezers daar van vinden!

apr
6
2011

Provinciale Staten, keer terug nu het nog kan

college-groningen

Open brief aan Provinciale Staten van Groningen.

Geachte leden van de Staten,

Steenkolen zijn de meest vervuilende brandstof om energie uit op te wekken en dragen het meeste bij aan negatieve klimaatverandering. Kolencentrales verdringen de duurzame energieopties uit de markt omdat kolencentrales niet flexibel zijn, waardoor de noodzakelijke overgang naar een duurzame energievoorziening ernstige vertraging oploopt.

mrt
16
2011

Co2ntramine gaat door!

noord-nederland

Na het behaalde succes van Co2ntramine in de strijd tegen ondergrondse co2-opslag, heeft de stichting besloten om door te gaan. Omdat ondergrondse co2-opslag in het Noorden van de baan is, gaan we wel onze focus verleggen. Het bestuur van Co2ntramine heeft haar vervolgactiviteiten als volgt geformuleerd:

feb
15
2011

Reactie gezamenlijke actiegroepen op besluit Verhagen CO2 onder zee te stoppen

kolen

Gisteren zette Maxime Verhagen een streep door de ondergrondse CO2-opslag in Noord Nederland. Wij, inwoners van Groningen en Drenthe zijn blij dat de minister de plannen voor opslag onder Sebaldeburen, Boerakker en Eleveld niet doorzet. Belangrijk argument om af te zien van de opslag was dat er geen draagvlak was voor deze dure en risicovolle techniek. Maatschappelijke onrust kan worden vermeden omdat er een goed alternatief is. Dat alternatief is volgens Verhagen: CO2opslag onder zee.

Pages:123»