Co2ntramine gaat door!

Na het behaalde succes van Co2ntramine in de strijd tegen ondergrondse co2-opslag, heeft de stichting besloten om door te gaan. Omdat ondergrondse co2-opslag in het Noorden van de baan is, gaan we wel onze focus verleggen. Het bestuur van Co2ntramine heeft haar vervolgactiviteiten als volgt geformuleerd:

“Co2ntramine is een platformorganisatie die een transitie naar duurzame energie opwekking in Noord-Nederland wil bevorderen. Dit doen we door initiatieven die daartoe bijdragen te steunen en een platform te bieden om die initiatieven uit te dragen. Daarnaast zal Co2ntramine alles wat niet bijdraagt aan de transitie naar duurzame energie opwekking kritisch volgen en waar nodig, samen met de inwoners van Noord-Nederland, tegenacties organiseren. Daar waar nodig zal Co2ntramine, samen met externe deskundigen, zelf onderzoek doen naar duurzame alternatieven”.

De komende tijd zal Co2ntramine haar aandacht specifiek richten op:
• Vervuiling van de diepe ondergrond door ongewenste ondergrondse opslag
• De onwenselijkheid van kolencentrales
• Het organiseren van symposia. Het eerste symposium zal zich richten op de totstandkoming van een nieuw Energieakkoord Noord-Nederland.

Co2ntramine zal aan haar verwante organisaties steunen met raad en daad. Specifiek willen we Stichting De Noordzee ondersteunen in haar streven om opslag van co2 onder de Noordzee te voorkomen.

Er liggen volgens Co2ntramine veel kansen in het Noorden om te werken aan duurzame energie opwekking. We roepen dan ook alle organisaties in Noord-Nederland op om zich te richten op echt duurzame oplossingen.

Co2ntramine: voor een snelle transitie naar duurzame energie en tegen alles wat dat in de weg staat!

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Eén gedachte over “Co2ntramine gaat door!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.