Betrek mensen in je omgeving

Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen weten wat de plannen rond ondergrondse opslag van CO2 zijn en waarom dat een slecht idee is. Betrek daarom mensen uit je omgeving. Vertel erover op een feestje, praat erover tijdens je lunch met collega’s of zet een bord in je tuin.

Eén gedachte over “Betrek mensen in je omgeving”

  1. Is het een goed idee om een (representatieve) enquête of referendum te (laten)
    houden onder de bevolking van Groningen, Friesland en Drenthe en hen te vragen
    hoe men met dit probleem (totale energie vraagstuk/ opslag van CO2) wil omgaan. De betrokkenheid, afgezien de personen die nu schade hebben en in een bedreigd gebied wonen, is zeer matig! Voorlichting, informatie is een must. En behoort bij voortduring plaats te vinden. Daar moet een strategie voor worden ontwikkeld. Ik mis dit in sterke mate! Slechts een handje vol personen waren in de bibliotheek te Assen aanwezig en namen kennis van de complexiteit en urgentie van het probleem. De Shell, NAM en andere energie reuzen bepalen in sterke mate hun richting en dat is bepaald niet, denk ik, wat de mensen willen.
    Samen moeten we sterk zijn en zeggen wat we willen. En volgens kan dit voorbij gaan aan een politieke kleur. Het gaat nu om onze toekomst en die van ons nagelacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *