Betrek mensen in je omgeving

Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen weten wat de plannen rond ondergrondse opslag van CO2 zijn en waarom dat een slecht idee is. Betrek daarom mensen uit je omgeving. Vertel erover op een feestje, praat erover tijdens je lunch met collega’s of zet een bord in je tuin.

3 gedachten over “Betrek mensen in je omgeving”

 1. Is het een goed idee om een (representatieve) enquête of referendum te (laten)
  houden onder de bevolking van Groningen, Friesland en Drenthe en hen te vragen
  hoe men met dit probleem (totale energie vraagstuk/ opslag van CO2) wil omgaan. De betrokkenheid, afgezien de personen die nu schade hebben en in een bedreigd gebied wonen, is zeer matig! Voorlichting, informatie is een must. En behoort bij voortduring plaats te vinden. Daar moet een strategie voor worden ontwikkeld. Ik mis dit in sterke mate! Slechts een handje vol personen waren in de bibliotheek te Assen aanwezig en namen kennis van de complexiteit en urgentie van het probleem. De Shell, NAM en andere energie reuzen bepalen in sterke mate hun richting en dat is bepaald niet, denk ik, wat de mensen willen.
  Samen moeten we sterk zijn en zeggen wat we willen. En volgens kan dit voorbij gaan aan een politieke kleur. Het gaat nu om onze toekomst en die van ons nagelacht.

 2. hello van auerk (aurich) oostfreesland (duitschland) , ik proot lever plattdüschk wat wie in freeland man groningen ok wol verstahn können:
  dat olle kohlekraftwerk geit mi al tomoit! (mich nervt das Kohlekraftwerk in eemshaven ungemein), die vergiften unsere küste, wo ich mal ein bad nehmen will ohne ende? das ist nicht gut.
  also ist das ja schonmal ganz gut das ihr das nur bis 2013 ääh 2023 beteiben wollt aber ich glaube wir brauchen das für sofort!
  oder wesentlich schneller!
  wir brauchen hier kein quecksilber in aurich!?

  1. sorry ich hab mich falsch ausgedrückt
   oha i love you
   ich will grad mal alle reaktivieren
   wie rockn roll
   and nothingh gone borerd us

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.