Vrienden hebben we nooit genoeg

Op 16 augustus 2010 is de Stichting Co2ntramine opgericht om maatschappelijke, natuur- en milieuorganisaties maar ook natuurlijke personen, welke bezwaren hebben tegen CO2 opslag in voormalige gasvelden onder het grondgebied van Noord-Nederland, te verenigen en een platform te bieden om gezamenlijk een krachtig geluid af te geven tegen deze ontwikkeling. Daarnaast streven we naar een omslag van het huidige energiebeleid naar een beleid waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van duurzame en hernieuwbare energiebronnen.

Resultaat

Mede door onze inspanningen maakte Minister Verhagen op 14 februari 2011 bekend dat de ondergrondse opslag van Co2 in Noord Nederland niet door gaat. Het eerste succes was binnen en dat in zo’n korte tijd. Maar we zijn er echter nog lang niet! Er zijn nu plannen op Co2 onder de zeebodem op te slaan. Om de gewenste omslag naar een duurzaam energiebeleid te realiseren hebben we nog een lange weg te gaan.

Velen steunen onze boodschap, waardoor de maatschappelijke roep om een duurzamer energie beleid steeds sterker wordt. Dat merken we dagelijks. Via onze website www.co2ntramine.nl of via brief, mail of anders.

Dat brengt ons er toe een vriendenkring op te richten die ons werk ondersteunt met een financiële bijdrage. Hiermee kunnen we ons werk voortzetten en ondermeer de noodzakelijke verbindingen leggen tussen onze geëngageerde achterban, de maatschappelijke, natuur en milieuorganisaties maar ook commerciële partijen en de politiek. Naast deze (lobby)activiteiten wensen we ook gerichte campagnes op te gaan zetten en periodieke publieksacties te organiseren.

Voor wie?

Iedereen kan onze vriend worden, graag zelfs! Iedereen die graag een duurzame milieuvriendelijke toekomst voor zich ziet kan ons steunen en zo een bijdrage leveren aan een duurzaam energiebeleid voor onze toekomst. U mag zich al een vriend noemen vanaf €15,- per jaar. Een hele grote vriend bent U vanaf €25,- per jaar en boezemvrienden heten wij welkom vanaf €50,- per jaar. Wenst u hartsvriend te worden dan mag u overmaken wat u wilt en wij noteren uw bijdrage dan vanaf €100,-.

Wat biedt het U?

U ontvangt van ons de nieuwsbrief met daarin regelmatig aandacht over hoe u zelf duurzame energie kunt gaan produceren. En we zullen u informeren over onze activiteiten. Hiervoor ontvangt u dan automatisch een uitnodiging. Zo zijn we gezamenlijk in staat om een duurzamer energiebeleid echt vorm te geven. Het klimaat in Noord Nederland is er meer dan rijp voor.

Hoe?

U kunt uw bijdrage overmaken op: Stichting Co2ntramine te Groningen
Triodos Bank Rekeningnummer 220.51.95.255
U blijft vriend totdat u aangeeft zelf de vriendschap te willen beëindigen.

Vriendelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.