Actie bij rechtszitting Raad van State over vergunning aan de RWE kolencentrale

Op maandag 3 februari om 10.30 u. vindt de zitting plaats van de Raad van State over de natuur-vergunning, die door de Provincie Groningen aan de RWE-kolencentrale in de Eemshaven is verleend. Er bestaat een gerede kans, dat deze vergunning weer vernietigd wordt vanwege onvoldoende compensatie van stikstof-neerslag, zoals ook gebeurde bij de kolencentrales in de Maasvlakte, in oktober j.l.

Om de weerstand tegen deze onterecht verleende vergunning kracht bij te zetten organiseren de Ver. Zuivere Energie en Saubere Luft Ostfriesland een korte protestactie bij de ingang van het Raad van State-gebouw van 9.45 u -10.30 u. Kneuterdijk 22 in Den Haag.

We nodigen betrokkenen met nadruk uit hierbij aanwezig te zijn met protestborden en spandoeken. Reizen op eigen gelegenheid of gezamenlijk per trein om 6.46 u. vanaf hoofdstation Groningen. Verzamelen in de voorste coupé. Er is in de spits geen groepkorting mogelijk.

Meer informatie: Vereniging Zuivere Energie & Saubere Luft Ostfriesland

Eén gedachte over “Actie bij rechtszitting Raad van State over vergunning aan de RWE kolencentrale”

 1. Geachte allemaal,

  de eigenaar van deze kolencentrales is Muon bv en die is weer in handen van Vattenfall uit zweden( 80%) en voor de rest diverse nederklandse overheden.

  Wordt het niet eens tijd om muon te boycotten?
  Ten eerste lijkt het mij logisch dat alle nederlandse gemeenten en overheden hun energie contracten met Muon, opzeggen.

  Bovendien nu het gevaar voor de mensen ivm de uitstoot enorm is verhoogd, kunnen we niet om reden van volksgezondheid die centrale platleggen?

  Of wonen we opeens in een derde wereld land, waar niemand geeft om de mensen?

  Ik sluit me graag aan bij alle acties, zelfs als dat vandalisme zou betreffen!
  Men speelt met mijn leven en dat vind ik niet zo leuk, ik ben dus bereid ze met gelijke munt terug te betalen. Ongeacht de consequenties, ben namelijk niet van plan zonder slag of stoot in men graf te gaan liggen.

  Een inmiddels zeer boze burger uit Rotterdam,

  Vriendelijke groet Emile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.