Ook daarom geen kernenergie

Kernenergie staat weer in de belangstelling in Nederland. Maxime Verhagen, minister van EL&I heeft aangekondigd een vergunning te willen verlenen voor de bouw van een nieuwe kerncentrale in Nederland. Maar is dat wel zo verstandig? Heeft de overheid wel nagedacht over het afvalprobleem, de kosten en de risico’s? En hebben we eigenlijk wel kernenergie nodig?

Herman Damveld zocht een en ander uit en publiceerde zijn bevindingen onder de titel ‘Ook daarom geen kernenergie’. Zijn 17 argumenten tegen kernenergie zijn nu op onze website te lezen en laten vaak een schokkend beeld zien. Zo maakt kernenergie slechts 2% van onze energievoorziening uit, waren er tenminste 372 storingen in Borssele, draaien de meeste kerncentrales niet zonder forse subsidies en hebben we een flinke historie van het vooruitschuiven van het afvalprobleem. Ook onze huidige minister wil wél een vergunning voor een nieuwe atoomcentrale afgeven, maar wil niet praten over het probleem met nucleair afval.

Verder blijkt dat voorstanders van kernenergie de zaken regelmatig mooier voorstellen dan ze zijn. Mede hierdoor bestaan er veel misverstanden over kernenergie. Zo is kernenergie helemaal niet CO2-neutraal, doen we zaken met dictaturen, is de uranium snel op en bestaat levensduurverkorting van het afval alleen op de tekentafels.

Lees de argumenten tegen kerncentrales eens rustig door en stuur de link eens door naar vrienden, familie, en collega’s.

vanbeekum@gmail.com'

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Eén gedachte over “Ook daarom geen kernenergie”

 1. graag eens contact wat er mogelijk is om werk te creèren en gelden mag de burger niet weten
  maar de grondstoffen en duurzame energie kan makkelijk op een andere manier!!!
  ons hele procces is door de tu wageningen getest en werkt !!1
  de burger betaald zijn afval en verpakkingen meer dan 5x terwijl de grondstoffen op raffineer kwaliteit terug kunne worden gehaald met winst en we een manier hebben ook bewezen zoveel energie te leveren bijna gelijkwaardig aan een kerncentrale!!!
  en daarbij de aarde reinigen en 50%co2 uit de lucht halen
  mijn telno is 0646021573 T.U.V rapporten en test rapport tu Wageningen aanwezig maar het gaar puur om geld geld geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.