Energietransitie-debat en bezoek Eemshaven vrijdag 17 januari

Debat over energietransitie vanuit mondiaal, Europees, provinciaal en lokaal perspectief. Op vrijdag 17 januari 2014 om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Het Heerenhuis, Spilsluizen 9 Groningen.

Inleiders zijn:
Bas Eickhout: kandidaat-lijsttrekker Europarlement GroenLinks. Bas vertelt over de mogelijkheden van energietransitie, gezien vanuit het perspectief van Europa en het Europees Parlement.
Wim van Gemert, leading lector Hanzehogeschool, vertelt over de rol van zijn Kenniscentrum Energie en het open innovatiecentrum EnTranCe (Energie Transitie Centrum).
René Leegte, Tweede Kamerlid VVD, woordvoerder energie, vertelt over zijn visie op energietransitie en de aardbevingen.
Henk Moll: hoogleraar Natuurlijke hulpbronnen, RUG. Hij zal een globale schets geven van de mondiale ontwikkelingen inzake CO2-uitstoot en wat er gedaan moet worden om deze terug te dringen.
Gerrit van Werven, directeur Energy Valley, legt uit hoe Energy Valley de transitie in de praktijk tracht te realiseren.

Vervolgens vindt onder leiding van Eduard van Zuijlen een debat plaats aan de hand van stellingen.
Er is voldoende ruimte voor vragen uit en discussie met de zaal.

Dit debat is het slot van een bezoek van Bas Eickhout aan de provincie Groningen.

‘s Middags worden per bus enkele door aardschokken getroffen locaties bekeken. Tijdens de busrit wordt gesproken met burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum en Corine Jansen, voorzitter van de Groninger Bodembeweging. De gespreksleiding is in handen van Nienke Homan, Statenlid GroenLinks.

Om 16.00 uur vindt in de Eemshaven (restaurant de Robbenplaat) een gesprek plaats met actievoerders van Vereniging Zuivere Energie en Saubere Luft Ostfriesland en geeft Erik Korterink, site-manager ECN windturbine testveld Wieringermeer, uitleg over het off-shore windturbinetestveld in de Eemshaven.

De middag en de avond worden georganiseerd door het provinciaal bestuur van GroenLinks Groningen en de afdelingen Loppersum en Eemsmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.