Ik betaal niet mee aan de opslag van co2

De regering Rutte III wil, om de klimaatdoelstellingen te halen, Co2 uit o.a. kolencentrales opvangen en opslaan onder de grond. Bij Co2ntramine strijden we al jaren tegen CCS (co2-opslag), onder andere omdat het opslaan van co2 erg duur is en we vinden dat we dat geld beter kunnen investeren in ├ęchte schone energie in plaats van het verdoezelen van de co2 van vuile energie. Nou wil Rutte III de opslag van co2 betalen uit de SDE+ subsidie. Een subsidiepot die was bedoelt om Nederland te verduurzamen. Zo dreigt geld waarmee we windmolens zouden kunnen bouwen en zonnepanelen mee konden kopen, in de zakken te verdwijnen van de energiereuzen die er hun kolencentrales minder vies mee kunnen maken. Wil je daar niet een meebetalen? Teken dan snel deze petitie van Natuur en Milieu en roep de regering op om met betere plannen te komen!

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

2 gedachten over “Ik betaal niet mee aan de opslag van co2”

  1. Opslag van CO2 is onvermijdelijk! Om de klimaatdoelstellingen te halen is het helaas onvoldoende 100% over te stappen op CO2-neutrale energiewinning. We moeten de komende decennia ook snel gaan werken aan CO2 terugwinnen uit de atmosfeer en dan ergens opslaan, zo staat in het Parijs-akkoord, anders worden de doelstellingen voor 2100 alsnog niet gehaald! Het gaat om de CO2-productie van enkele decennia die we terug moeten halen. Helaas hoor je daar nog weinig over, waarschijnlijk omdat het erg duur gaat worden (minstens 600 euro per ton). Een vingeroefening zoals Rutte die voorstelt is alleen maar toe te juichen. Daar tegen te hoop lopen is kortzichtig en onverantwoordelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.