Dinsdag 19 april: Is het nog wel veilig in de Drentse bodem?

‘Is het nog wel veilig onder onze voeten?’ Over deze vraag wordt tijdens de Derde Dinsdag gesproken in Bibliotheek Assen. Een aflevering in samenwerking met stichting Co2ntramine over het gebruik van de Drentse bodem. De aardbevingen in het Noorden zorgen letterlijk voor veel opschudding. Net als de nieuwe plannen voor de opslag van CO2 in de noordelijke gasvelden en het inspuiten van afvalwater in lege gasvelden in Twente. Er wordt veel van de Drentse bodem gevraagd.

Al vanaf 1976 zijn er plannen om radioactief afval op te bergen in zoutkoepels. Ook zijn bijna lege Drentse gasvelden in beeld voor de opslag van CO2. In de omgeving van Norg is ondergronds gas opgeslagen. Wat zijn de gevolgen hiervan? Welke risico’s zijn er aan verbonden? Is het nog wel veilig onder onze voeten? Tijdens deze editie van de Derde Dinsdag brengt Stichting Co2ntramine in kaart welke gevaren we volgens hen lopen als inwoners van het Noorden, welke rol de overheid daar in vervult en wat we daar aan kunnen doen.

Sprekers:

  • Energiehoogleraar Wim Turkenburg vertelt ons hier meer over op deze avond. Zo gaat hij in op de noodzaak van het inzetten van aardgas in Nederland, de noodzaak van CO2 opslag en -afvang en de toekomst van kerncentrales in Nederland.
  • Herman Damveld van Stichting Co2ntramine brengt in kaart welke gevaren we volgens hem lopen als inwoners van het Noorden, welke rol de overheid daar in vervult en wat we daar aan kunnen doen.
  • Daarnaast is er een videobijdrage van boegbeeld van Bedum Annemarie Heite en D66 fractiesecretaris Stientje van Veldhoven.

Locatie: Bibliotheek Assen
Datum: Dinsdag 19 april 2016
Tijd: 20.00 – 21.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur, om 20.00 uur start het programma.
Entree: Gratis voor leden van Bibliotheek Assen, €5,00 voor niet leden

Meer informatie en aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.