Schade bij 60% woningen in kern aardbevingsgebied

Op 21 januari is een rapport verschenen met als belangrijkste conclusie dat de leefbaarheid in het aardbevingsgebied in Groningen zwaar onder druk staat. Bijna een op de drie bewoners van Appingedam, Bedum, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum voelt zich onveilig. Ook zijn er veel psychische problemen en de huizenmarkt functioneert niet meer. Het gaat om het rapport ‘Wonen en leven met aardbevingen, meningen, knelpunten en oplossingsrichtingen van burgers’ van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.

Dit onderzoek heeft in de noordelijke media aandacht gekregen. Bij het lezen van het rapport viel mij echter één illustratie op die meer zegt dan vele woorden. Het blijkt dat in het centrum van het aardbevingsgebied meer dan 60% van de huizen schade hebben opgelopen. Dit op basis van gegevens van de NAM.

percentage-woningen-aardbevingsgebied-schade

Bron:
Wonen en aardbevingen in Groningen Een onderzoek in negen gemeenten 21 januari 2016
http://www.bk.tudelft.nl/nl/actueel/laatste-nieuws/artikel/detail/woningmarktonderzoek-groningse-leefbaarheid-en-woningmarkt-onder-druk-2/

Auteur: Herman Damveld

Herman Damveld woont in Groningen en is zelfstandig onderzoeker en publicist over energie. Vanaf 1976 houdt hij zich bezig met plannen voor ondergrondse opslag van kernafval. Hij heeft daar veel over gepubliceerd. In 1996 kwam hij ook rapporten tegen over ondergrondse opslag van CO2 en ziet veel overeenkomsten tussen hoe de overheden omgaan met kernafval en met CO2. De zonnepanelen van Damveld maken meer stroom dan hij gebruikt en hij is dus stroomproducent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.