SODM: 1200 ingestorte huizen, 118 doden

aardbevingHet Staatstoezicht op de Mijnen heeft het rapport “Risico Analyse Aardgasbevingen Groningen” uitgebracht over de gevaren van gaswinning. Het rapport bespreekt de gevolgen van een aardbeving met een kracht van 5.0 op de schaal van Richter. De conclusie is dat bij zo’n aardbeving “meer dan 1200 huizen zouden kunnen instorten waarbij, als de aardbeving overdag gebeurt, 118 dodelijke slachtoffers kunnen vallen en als de beving ’s nachts gebeurt 106 dodelijke slachtoffers kunnen vallen.”

Helaas is het zo dat het bijna onmogelijk is om dit rapport te vinden via de website van het Staatstoezicht op de Mijnen. Je zou kunnen denken dat de overheid er geen belang bij heeft dat het rapport gelezen wordt. Co2ntramine vind het echter wel belangrijk dat dit rapport voor iedereen gemakkelijk te vinden is. Daarom vindt u het hier.

Download “Risico Analyse Aardgasbevingen Groningen” (PDF)

Auteur: Egbert Brons

Egbert Brons is in de afgelopen 20 jaar betrokken geweest bij een groot aantal organisaties en instellingen vanuit rollen als coach, adviseur, project- en programmamanager, lijnmanager en ondernemer. Naast zijn werk als directeur bij Ebius is hij actief in diverse ideële stichtingen en is, onder andere, voorzitter van het Social Venture Network Noord en fractievoorzitter en raadslid voor GroenLinks in de gemeente Loppersum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.