Wij Willen Zon: Voordelige zonne-energie voor Groningen

De Stichting Wij Willen Zon zet zich in om consumenten te helpen zelf duurzaam en betaalbaar zonne-energie op te wekken.Dat doen ze onder andere door voorlichting en gezamenlijke inkoop. En nu bieden ze dit, door een samenwerking met de provincie en enkele gemeenten, in Groningen nog gunstiger aan.

Stichting Wij Willen Zon

De stichting Wij Willen Zon is opgericht door mensen van Urgenda en De Betere Wereld. Ze willen graag dat consumenten meer kansen krijgen om hun eigen energie duurzaam en betaalbaar op te wekken op hun eigen dak. Dat doen ze zonder winstoogmerk.

Stijgende energieprijzen

Steeds meer Nederlanders oogsten iedere maand hun eigen zonnestroom, niet alleen omdat het schoner is, maar ook vanwege de portemonnee. Want ook vanwege de stijgende energieprijzen is het slim om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Nederlandse daken zijn zeer geschikt, want de meeste zonnecellen presteren het best bij licht bewolkt weer. Investeren in zonnepanelen blijkt momenteel lucratiever dan geld op de bank wegzetten.

Extra stimulans provincie Groningen

De provincie Groningen heeft geld vrijgemaakt om Groningers die zonnepanelen willen
plaatsen een handje te helpen. Wie nu bestelt heeft extra inkoopkorting van het collectief Wij Willen Zon. En ook enkele gemeenten geven een extra korting.

Collectief inkopen: 35% korting op aanschafprijs

De stichting Wij Willen Zon gaat uit van het principe ´Samen sta je sterker´: Door gezamenlijk in te kopen, heb je een betere onderhandelingspositie. En dat blijkt in de praktijk ook te werken, want ze kregen al 35% korting op A-kwaliteit panelen.

Voor niets gaat de zon op

Zodra de zon ’s morgens op komt begin je geld te verdienen. De zonnepanelen kosten natuurlijk wel een investering aan het begin, maar eenmaal op je dak, verdienen zij zich terug en daarna oogst je jarenlang gratis stroom. Marieke Wiersma uit Groningen heeft haar 8 panelen sinds mei 2011. “Niets is er leuker dan je eigen energiemeter te zien teruglopen! Afwassen en wassen doen wij overdag.” Wie een dak heeft en meedoet, kan ook zelf zon gaan oogsten.

Extra voordeel in Groningen

De stichting Wij Willen Zon geeft aan op dit moment door het inkoopvoordeel en de samenwerking met de provincie en enkele gemeenten, de goedkoopste zonnepanelen van A-kwaliteit te leveren. Ze bieden ze in pakketten van 3, 6, 12 en 16 panelen. En dat inclusief omvormers en montage materiaal. Ook geven ze advies over ervaren installateurs. In Groningen raden ze er drie aan vanwege hun redelijke prijzen en goede service.

Meer informatie

Meer informatie hierover is te vinden op de website van Wij Willen Zon. En dan vooral op de speciale pagina over Groningen.

Verder is het voor geïnteresseerden in zonne-energie wellicht ook interessant om aankomende woensdagavond 12 oktober 2011 een bezoek te brengen aan de informatieavond over lokale energie-coöperaties.

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.