Dinsdag 30 augustus: protestactie bij kolencentrale RWE/Essent

Vorige week haalde de Raad van State een streep door de aan RWE/Essent verleende vergunningen op basis van de natuurbeschermingswet. Enkele dagen later maakte de Provincie bekend dat zij geen reden ziet om de bouw van de grootste en meest vervuilende kolencentrale van Nederland stop te zetten.

Kort geding om bouwstop af te dwingen

Doorbouwen aan deze CO2-fabriek is onacceptabel en in onze ogen ook onwettig, daarom stapten Natuur & Milieu en Greenpeace naar de rechter om in een kort geding alsnog de Provincie te dwingen tot een bouwstop. Dit kortgeding heeft morgen, dinsdag 30 augustus, om 10 uur plaats.

Protestactie Noorderlingen

Omdat wij van mening zijn dat het allerminst zeker is dat een nieuwe vergunningaanvraag het wel redt en ook al tijdens de bouw schade wordt gedaan aan de Waddenzee en de daar levende diersoorten organiseren een aantal Noorderlijke groepen morgen een protestactie. De actie is ook om 10 uur, op de parkeerplaats bij de RWE centrale, aan de Synergieweg. We vragen jullie vooral op tijd, zeg 9.45 uur, aanwezig te zijn.

De actie wordt georganiseerd door onder andere BI Saubere Luft Ost-Friesland, de Besorgte Borkumer Bürger, de Vereniging Zuivere Energie, Co2ntramine en bezorgde en verontwaardigde bewoners van de regio rond de Eems en de Waddenzee.

Dit is hèt moment om RWE, minister Verhagen (Ministerie van Energie, Landbouw en Innovatie) en de Provincie Groningen te laten zien, dat zij het oordeel van de Raad van State niet zomaar naast zich neer kunnen leggen!

Waar: RWE/Essent centrale, aan de Synergieweg
Wanneer: Dinsdag 30 augustus om 10 uur (wees op tijd)
Waarom: Om Verhagen, RWE en de provincie te laten weten dat ze dit niet kunnen maken

2 gedachten over “Dinsdag 30 augustus: protestactie bij kolencentrale RWE/Essent”

 1. Beste mensen, WAAR us de Synergie weg, in welke plaats is deze demo?? In Duitsland? of nederland? Waar is het kantoor van RWE?Essent ?

  1. Beste Donnafrie,

   De actie wordt gehouden bij de bouwlocatie van de kolencentrale in de Eemshaven. De Eemshaven is een havengebied in de omgeving van het Groninger dorp Roodeschool.
   Locatie bouwplaats is de Synergieweg in de Eemshaven.

   Groet,
   Herman Folkerts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.