Gemeente Assen buiten schot bij Co2 opslag en transport?

Eventuele Co2-opslag in het Eleveld heeft ook consequenties voor de gemeente Assen. Het gasveld bij Eleveld ligt immers gedeeltelijk onder gemeentegrond van Assen en de boorlocatie van Vries-Zuid ligt midden in Messchenveld II. Dit Messchenveld II is door de gemeente benoemd tot toekomstige ontwikkellocatie voor een nieuwe woonwijk.

Daar bovenop strekt het veld Vries-Zuid zich uit onder de bestaande woonwijk Marsdijk. Eén van de grootste wijken in Assen.Het veld Vries -Zuid is ook genoemd door het rijk als mogelijk geschikt maar staat niet bij de eerste drie, wel in de top 10 van mogelijk geschikte gasvelden.

De gemeente Assen heeft de ambitie CO2 neutraal te zijn en overgang naar duurzame energieopwekking, distributie en gebruik zijn de pijlers om deze ambitie te bereiken. Co2-opslag maakt hiervan in onze ogen en in die van de gemeente Assen, geen onderdeel uit.

hanneke25@home.nl'

Auteur: Hanneke Veen

In het dagelijks leven ben ik nu werkzaam in de marketing en communicatie en verantwoordelijk voor de dienstverlening van Bibliotheek Assen.Na 17 jaar in het westen te hebben gewoond zijn we ruim 3 jaar geleden terug gekomen in het prachtige noorden. Ik vind het belangrijk om de wereld beter achter te laten aan mijn kinderen en hun kinderen en nageslacht dan de beslissers op dit moment voor ogen hebben.Daarbij is nut en noodzaak van Co2 opslag niet aangetoond en vind naar mijn mening de discussie op basis van verkeerde informatie plaats. Ik wil mijn kinderen het voorbeeld geven dat als je ergens in geloofd , je ergens voor kan en moet gaan. In mijn geval is dat geen opslag van Co2 in onder de grond (dus ook niet nu in Noord Nederland).Naast het vereninginsleven en ons eigen bedrijf wil ik hier graag tijd voor vrij maken. Voor een duurzame toekomst voor uw en onze kinderen.

Eén gedachte over “Gemeente Assen buiten schot bij Co2 opslag en transport?”

  1. CO2-opslag is op vrijwelk elk bestuursniveau STRIJDIG met eerder geformuleerde en aanvaarde ambities/plannen/voornemens.
    De gang van zaken rond CCS is tiot heden VOLKOMEN ONDEMOCRATISCH.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.