Wat is de groenste groene stroom?

Groene stroom is niet altijd zo groen als het lijkt. “Groen” blijkt een grijs begrip. Toch wil bijna iedereen groene stroom. Dus hoe kies je de juiste energieleverancier? Of kun je beter zelf opwekken? Ik zette de belangrijkste opties op een rijtje.

Groene stroom van een traditioneel energiebedrijf blijkt vaak niet groen maar via een papieren truc groen gemaakt. Kolenstroom met een groen jasje dus. Groene stroom van een groen energiebedrijf kan een optie zijn. Zeker als je het makkelijk en snel geregeld wilt hebben. Groene stroom van je eigen dak is in veel gevallen het groenst. Want decentraal en helemaal van jezelf. Maar niet elk dak is geschikt en je moet wel eerst investeren. Energiecollectieven of energiecoöperaties bieden ook groene stroom. Vaak uit de regio. Een mooi alternatief dus. En nu is het ook mogelijk om zelf een boer te kiezen om de stroom van af te nemen.

Vergelijk energieleveranciers, zelf opwekken of een energiecollectief op deze pagina. Welke groene stroom is het groenst?

Credits featured image: G M, licentie: CC BY 2.0 (Commercieel hergebruik, inclusief aanpassing)

vanbeekum@gmail.com'

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketingstrategie bij Kiemfabiek. Hij adviseert de Stichting Co2ntramine bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *