Middag over schone energie: 9 april Appingedam

Aankomende zaterdag, 9 april, organiseert de Vereniging Zuivere Energie van 13.00 uur tot 16.30 uur een manifestatie, informatiemiddag en debat over kolencentrales en alternatieve vormen van energieopwekking in en om de Oude Rechtbank Wijkstraat 38 in Appingedam.

Grunninger power

De opening vindt plaats om 13.00 uur door prof. Frans Stokman, hoogleraar Sociologie RUG, o.m. bezig met onderzoek naar energiecorporaties van burgers die zonnepanelen willen kopen of leasen.

Debat over schone energie

Aan het debat doen verder mee mw. Janneke Snijder (Tweede Kamerlid VVD) en dhr. Johann Smid van het Burger Initiatief Saubere Luft Ost-Friesland en Herman Folkerts, voorzitter van de Vereniging Zuivere Energie (VZE). Het debat wordt geleid door Jan Wibier, voorzitter van Noorderbreedte.

Informatie over duurzame energie

Rondom de Oude Rechtbank zijn informatiekramen van de organisatie Noordenwind uit Drachten, het Informatiepunt Duurzaam Bouwen (Groningen), de fa. Ekema, leverancier van zonnepanelen en warmtepompen uit Uithuizermeeden en dorpsbelangen Zijldijk met plannen om met biovergisting in eigen energiebehoefte te voorzien.

Dagsluiting en organisatie

Om 16.30 uur wordt de sluiting verricht door dichter en NRC-columnist Marjoleine de Vos.

De middag wordt georganiseerd door de Vereniging Zuivere Energie, in samenwerking met het B.I. Saubere Energie Dörpen, B.I. Saubere Luft OstFriesland en Greenpeace.

Auteur: Remi van Beekum

Remi is zelfstandig ondernemer en richt zich onder andere op marketing van betekenisvolle bedrijven bij Kiemfabiek. Hij adviseerde de Stichting Co2ntramine tot 2017 bij haar online activiteiten zoals de website en sociale media.

Eén gedachte over “Middag over schone energie: 9 april Appingedam”

  1. Naast de LED-vloer heb je ook nog de Sensefloor van Sense Company. De vloer beschikt niet alelen over verlichte panelen, maar is ook meteen een trillende dansvloer. Hierop voel je de maat van de muziek perfect aan dankzij de trillingen; je kan bijna niet stil blijven staan! Door het succesvolle format wordt deze vloer veel gebruikt op feestjes zoals bijvoorbeeld de Sencity World Tour!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.